Procesatorii carnii spun ca reducerea TVA va determina cresterea vanzarilor si diminuarea preturilor
Realitatea Romaneasca
Joi, 7 Februarie 2008
2018
Reducerea cu 14% a TVA va determina cresterea vanzarilor si implicit a rentabilitatii, ceea ce ar conduce la scaderea preturilor la produsele alimentare cu pana la 14%, sustine presedintele Asociatiei Romana a Carnii , Sorin Minea."Faptul ca propunerea de reducere a TVA la 5% a trecut de Senat reprezinta o gura de oxigen pentru procesatori, pentru ca poti sa accepti niste pierderi pentru o perioada scurta de timp. Explicatia este ca diminuarea cu 14% a TVA va determina cresterea vanzarilor si implicit a rentabilitatii", a spus Minea.
Potrivit acestuia, reducerea TVA ar putea duce la o scadere a preturilor cu pana la 14%."Pentru noi conteaza mai mult cat vindem, nu profitul. Grija domnului prim-ministru ca noi vom baga profitul in buzunare este grija unui om care fie nu a facut afaceri niciodata, fie a facut afaceri care ma ingrijoreaza. Daca in mediul dansului de afaceri profitul se baga integral in buzunar si nu te gandesti la dezvoltare, inseamna ca traim intr-o tara destul de stranie", a precizat Minea.